GastroANTEP Le Cordon Bleu Farkı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve
Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde düzenlediği 2’nci
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) Festival
kapsamında organize edilen yarışmalarda, Le Cordon Bleu’nün işbirliği yaptığı
Özyeğin Üniversitesi kazandı.
“Local
Chef Üniversiteliler Yarışıyor” isimli yarışmaya katılan Kuzey Kıbrıs Türk
Cumhuriyeti (KKTC) Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Özyeğin Üniversitesi,
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep
Üniversitesi ve Ankara Atılım Üniversitesini temsil eden aşçı adayları, yarıştılar.
3 kişilik ekipten oluşan “Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” Yarışma sonunda
birinci olan, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Sabancı’nın da bulunduğu, İstanbul
Özyeğin Üniversitesi’nden Zeynep Özgüler, Emre Özgüler ve Korhan Kızıltan’dan
oluşan ekip, 10 bin TL para ödülü kazandı. Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile eğitim
veren Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu yarışmayı izledi.,
Dereceye
giren, ikinci İstanbul Gelişim Üniversitesi
üçüncü Gaziantep Üniversitesi
(GAÜN) dördüncü Akdeniz Üniversitesi dikkat çeken standlardan doğal tohum buğdaydan un ve ekmekler herkesin durak yeri
oldu.
Local Şef
Uluslararası Mutfak Yarışması’nda;
Hotel
Palacio Tondon şeflerinden Sara Peral Sanchez, Llorenç Sagarra Garcıa, Dubai
Versace Hotel’den Harun Keskin, Gaurav Khurana, Sunaryadı Kosasıh, Barcelona Le
Meridien’den Imma Güell Bolano, Vıctor Herreranın, Jordı Guıllem Munoz,
İstanbul Fairmont Hotel’den Yusuf Kızılırmak, Necati Barış Gümüş, Volkan Aydın,
Hilton İstanbul Bosphorus’tan Hasan Aykut Kala, Yasin Ersin, Serdar Çakır,
Swissotel The Bosphorus’tan Yunus Sidar Işıklı, Zeki Güray Arıkan, Şahan
Çalışcı gibi isimler yarıştı.
Barcelona
Le Meridien, Hotel Palacio Tondon ile İstanbul Fairmont Hotel’de çalışan şefler
dereceye girdi.
Gaziantep
Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye’de yerel yönetimlerin hayata
geçirdiği ilk korumalı işyeri olan Glütensiz Bir Başka Kafe’de çalışan 9
zihinsel ve ruhsal engelli, yaptığı melemen yemeğiyle yarıştı. "Geleceğin
Şefleri Yemek Yarışması"nda down sendromlu 9 çocuk birincilik için
mücadele etti. Yarışmaya katılan down sendromlu 9 çocuk, menemen yaptı.
Çocukların hazırladığı menemenler, jürinin takdirini toplarken, yarışma sonucunda
9 yemek de birinci seçildi.
Festivalde
uzmanların sunumlarıyla düzenlenen panellerde, yöresel yemekler ilk öncelikdi.
Gaziantep yemeklerinin lezzeti ve sağlığına yararları paylaşıldı.
Doğal
beslenme faydaları lesunuldu. Dilara
Koçak’la Gelecek
Gelenekte , Ömür Gedik’le Sinema ve Müzikte, Yemek ve
Sofralar, Ender Saraç’la
Gaziantep Yemekleri ve Şifa konulu paneller yoğun ilgi gördü.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder