18 Eylül 2019 Çarşamba

GastroANTEP Le Cordon Bleu Farkı-Yılmaz Parlar

GastroANTEP Le Cordon Bleu Farkı
 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde düzenlediği 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)   Festival kapsamında organize edilen yarışmalarda, Le Cordon Bleu’nün işbirliği yaptığı Özyeğin Üniversitesi kazandı.
“Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” isimli yarışmaya katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Ankara Atılım Üniversitesini temsil eden aşçı adayları, yarıştılar. 3 kişilik ekipten oluşan “Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” Yarışma sonunda birinci olan, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Sabancı’nın da bulunduğu, İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nden Zeynep Özgüler, Emre Özgüler ve Korhan Kızıltan’dan oluşan ekip, 10 bin TL para ödülü kazandı.  Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile eğitim veren Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu yarışmayı izledi.,
Dereceye giren, ikinci İstanbul Gelişim Üniversitesi    üçüncü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) dördüncü Akdeniz Üniversitesi dikkat çeken standlardan doğal tohum  buğdaydan un ve ekmekler herkesin durak yeri oldu.    
   
Local Şef Uluslararası Mutfak Yarışması’nda;
Hotel Palacio Tondon şeflerinden Sara Peral Sanchez, Llorenç Sagarra Garcıa, Dubai Versace Hotel’den Harun Keskin, Gaurav Khurana, Sunaryadı Kosasıh, Barcelona Le Meridien’den Imma Güell Bolano, Vıctor Herreranın, Jordı Guıllem Munoz, İstanbul Fairmont Hotel’den Yusuf Kızılırmak, Necati Barış Gümüş, Volkan Aydın, Hilton İstanbul Bosphorus’tan Hasan Aykut Kala, Yasin Ersin, Serdar Çakır, Swissotel The Bosphorus’tan Yunus Sidar Işıklı, Zeki Güray Arıkan, Şahan Çalışcı gibi isimler yarıştı.

Barcelona Le Meridien, Hotel Palacio Tondon ile İstanbul Fairmont Hotel’de çalışan şefler dereceye girdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye’de yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk korumalı işyeri olan Glütensiz Bir Başka Kafe’de çalışan 9 zihinsel ve ruhsal engelli, yaptığı melemen yemeğiyle yarıştı. "Geleceğin Şefleri Yemek Yarışması"nda down sendromlu 9 çocuk birincilik için mücadele etti. Yarışmaya katılan down sendromlu 9 çocuk, menemen yaptı. Çocukların hazırladığı menemenler, jürinin takdirini toplarken, yarışma sonucunda 9 yemek de birinci seçildi.
Festivalde uzmanların sunumlarıyla düzenlenen panellerde, yöresel yemekler ilk öncelikdi. Gaziantep yemeklerinin lezzeti ve sağlığına yararları paylaşıldı.

Doğal beslenme faydaları lesunuldu.   Dilara Koçak’la Gelecek Gelenekte, Ömür Gedik’le Sinema ve Müzikte, Yemek ve Sofralar, Ender Saraç’la Gaziantep Yemekleri ve Şifa konulu paneller yoğun ilgi gördü.   
yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder